20 dec, 2022

Adventstocht Herfstzon Goor

Het was een primeur: de Adventstocht nu ook bij Verpleeghuis Huize Herfstzon in Goor. 

Stichting Goal heeft deze tocht al eerder, in samenwerking met andere zorginstellingen, opgezet en uitgevoerd en dit jaar dus ook bij Stichting De Warme Huizen waar Herfstzon onder valt.

En het was meteen een succes. De bewoners waren enthousiast en gaven zich hiervoor maar al te graag op. Dat was voor het bedrijf FS Solutions BV uit Goor, spits van GOAL, een mooie aanleiding om mee te helpen en bewoners te ondersteunen/begeleiden die anders in het donker niet zouden mee kunnen of durven...

Nieuwsgierig begon iedereen aan de tocht naar “Bethlehem”. En ondanks het barre weer gaven ze geen krimp en ze zeiden dat Maria en Jozef het toentertijd nog veel zwaarder hadden met het “hagelt’ en sneeuwde en het was er zo koud” 

Onderweg speelden het personeel van Herfstzon en mensen van #toneelvereniging Ons Genoegen uit Diepenheim de pannen van de stal én van de herberg, waarbij er ook nog gelachen kon worden onderweg. Elk tafereel van het kerstverhaal eindigde met een kerstlied welke steeds luidkeels werden meegezongen.

De kok van Herfstzon zorgde na afloop voor overheerlijke broodjes met baklever en bloedworst. Met een lekker glaasje glühwein erbij was dat niet te versmaden. Al met al een geweldige avond die door iedereen hoog gewaardeerd werd. “Volgend jaar weer” klonk het. En dat is natuurlijk geweldig!!

Meer nieuws

12 jul, 2024

Gelukkig geen blaren onder de voeten, maar wel tranen…….van geluk!! GOAL!!

Noaberschap = omzien naar elkaar = Wandel 2 daagse Hof van Tubbergen in optima forma! Wat een sfeervolle en gezellige avond was de finale van de wandel 2 daagse. Een samenwerking van Trivium Meulenbeltzorg locatie Het Meulenhof, Zorggroep Sint Maarten, locatie De Eeshof én Aveleijn de Wiekhof liep letterlijk en figuurlijk op rolletjes. Vanavond met fantastische ondersteuning van HEBO Kozijnenen uit Hengevelde, die met een bevlogen team de extra handen uit de mouwen staken die ervoor zorgden dat werkelijk iedereen mee kon doen! Daarnaast waren er ook vele vrijwilligers en familieleden die op deze avond wilden meehelpen én meevieren! Onderweg was er muziek van Edelweiss Spöllers op een prachtige plek, nét buiten Tubbergen. Daar kregen de wandelaars ook een heerlijk sorbet waar intens van werd genoten. Het onthaal bij het Meulenhof was echt warm. De zorgmanagers Laura en Esther stonden bij de rode loper klaar om de wandelaars enthousiast binnen te halen met een mooie gerbera en de swingende klanken van dweilorkest La Dolce Vita uit Weerselo. Natuurlijk kon iedereen nog lekker nagenieten met een kopje koffie en een heerlijke petit four. Gelukkig geen blaren onder de voeten, maar wel tranen…….van geluk!! GOAL!!

Lees meer

11 jul, 2024

Wandel2daagse HOF van TUBBERGEN zorgt voor verbinding.

Wat een geweldige dag gisteren bij de 1e dag van de Wandel2daagse HOF van TUBBERGEN! De Hof van Tubbergen liep vol met maar liefst 180 enthousiaste wandelaars van de Eeshof van Zorggroep Sint Maarten , TMZ Meulenhof en Aveleijn (de Wiekhof). Het was fantastisch om te zien hoe wandelen de mensen van verschillende zorginstellingen verbindt! Met het zonnetje hoog aan de hemel en zomerse temperaturen zat de sfeer er goed in. De gezellige muziek van twee accordeonisten zorgde voor nog meer vrolijkheid. Een dikke dankjewel aan de toppers van Stichting GOAL en alle andere vrijwilligers en familieleden die deze mooie start mogelijk maakten. Samen maken we er een sfeervolle 'avondtweedaagse' van!

Lees meer