20 dec, 2022

Adventstocht Herfstzon Goor

Het was een primeur: de Adventstocht nu ook bij Verpleeghuis Huize Herfstzon in Goor. 

Stichting Goal heeft deze tocht al eerder, in samenwerking met andere zorginstellingen, opgezet en uitgevoerd en dit jaar dus ook bij Stichting De Warme Huizen waar Herfstzon onder valt.

En het was meteen een succes. De bewoners waren enthousiast en gaven zich hiervoor maar al te graag op. Dat was voor het bedrijf FS Solutions BV uit Goor, spits van GOAL, een mooie aanleiding om mee te helpen en bewoners te ondersteunen/begeleiden die anders in het donker niet zouden mee kunnen of durven...

Nieuwsgierig begon iedereen aan de tocht naar “Bethlehem”. En ondanks het barre weer gaven ze geen krimp en ze zeiden dat Maria en Jozef het toentertijd nog veel zwaarder hadden met het “hagelt’ en sneeuwde en het was er zo koud” 

Onderweg speelden het personeel van Herfstzon en mensen van #toneelvereniging Ons Genoegen uit Diepenheim de pannen van de stal én van de herberg, waarbij er ook nog gelachen kon worden onderweg. Elk tafereel van het kerstverhaal eindigde met een kerstlied welke steeds luidkeels werden meegezongen.

De kok van Herfstzon zorgde na afloop voor overheerlijke broodjes met baklever en bloedworst. Met een lekker glaasje glühwein erbij was dat niet te versmaden. Al met al een geweldige avond die door iedereen hoog gewaardeerd werd. “Volgend jaar weer” klonk het. En dat is natuurlijk geweldig!!

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer