16 dec, 2022

Adventstocht Zorg Federatie Oldenzaal

16-12-2022

Het leek vanavond wel of heel Oldenzaal in de ban was van de Adventstocht van Zorgfederatie Oldenzaal. (ZFO) Het hele centrum ademde kerstsfeer en op vele plekken kwam je kerstfiguren tegen zoals engelen, herders, de drie koningen , een heraut en natuurlijk ook Maria en Jozef. Zelfs levende schapen en ook nog een ezel.

Het begon allemaal bij de zorglocaties van ZFO de Scholtenhof en de Mariahof. Personeelsleden werden geschminkt tot kerstfiguren en namen hun posities in, in het centrum van Oldenzaal. Niet lang daarna vertrokken de bewoners in groepen, op zoek naar het kind in “Bethlehem”. Het werd een “barre” tocht door de winterse kou, maar toch voelde het als een warme deken door de manier waarop er gespeeld werd. Bovendien waren er heerlijke gehaktballen en warme chocolademelk te verkrijgen. 

Niet alleen bewoners gingen vanavond op reis. Natuurlijk was er ondersteuning vanuit familie en vrienden, maar ook vanuit Stichting Goal meldde zich het bedrijf SKO Projectinrichting  die met maar liefst 10 mensen kwam ondersteunen!!

Samen genoten ze van de tocht, het spel, de lekkernijen en van het mini Kerstconcert in de Plechelmus basiliek!!

Het ware kerstgevoel kwam vanavond naar boven en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt!! 

Het wordt vast en zeker een zalig kerstfeest!! 

Meer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven. Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL. We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit! Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

Lees meer