16 dec, 2022

Adventstocht Zorg Federatie Oldenzaal

16-12-2022

Het leek vanavond wel of heel Oldenzaal in de ban was van de Adventstocht van Zorgfederatie Oldenzaal. (ZFO) Het hele centrum ademde kerstsfeer en op vele plekken kwam je kerstfiguren tegen zoals engelen, herders, de drie koningen , een heraut en natuurlijk ook Maria en Jozef. Zelfs levende schapen en ook nog een ezel.

Het begon allemaal bij de zorglocaties van ZFO de Scholtenhof en de Mariahof. Personeelsleden werden geschminkt tot kerstfiguren en namen hun posities in, in het centrum van Oldenzaal. Niet lang daarna vertrokken de bewoners in groepen, op zoek naar het kind in “Bethlehem”. Het werd een “barre” tocht door de winterse kou, maar toch voelde het als een warme deken door de manier waarop er gespeeld werd. Bovendien waren er heerlijke gehaktballen en warme chocolademelk te verkrijgen. 

Niet alleen bewoners gingen vanavond op reis. Natuurlijk was er ondersteuning vanuit familie en vrienden, maar ook vanuit Stichting Goal meldde zich het bedrijf SKO Projectinrichting  die met maar liefst 10 mensen kwam ondersteunen!!

Samen genoten ze van de tocht, het spel, de lekkernijen en van het mini Kerstconcert in de Plechelmus basiliek!!

Het ware kerstgevoel kwam vanavond naar boven en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt!! 

Het wordt vast en zeker een zalig kerstfeest!! 

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer