29 jun, 2023

Een fenomenale en internationale “mål”

Kunst- en vliegwerk vandaag in Oldenzaal!! Bij Zorgfederatie Oldenzaal, locatie Mariahof en bij Zorggroep Sint Maarten, locatie Zonnestraal scheen (ondanks de bewolking) de zon!! Blije gezichten, want het Jeugdcircus Kaephøj uit Denemarken kwam op bezoek om het beste van hunzelf te tonen. Ze zijn in Nederland voor een 10-daagse en hebben een uitwisseling met Jeugdcircus Tubantino uit Oldenzaal waar Luc van Stichting GOAL een goede click mee heeft! Een aantal optredens op zorglocaties is volgens de begeleiding van Kaephøj zeer leerzaam voor de kids. De kids hielpen zelfs mee om bewoners van de afdeling te halen. 

Respect voor deze kids, want vervolgens moesten ze gelijk aan de bak om op te treden.

De bewoners van de Mariahof en de Zonnestraal genoten onder het optreden van heerlijke koffie met gebak. Wát een vermaak, wat een tevredenheid en vooral…… wat vertederend!! Jong en oud ontmoetten elkaar en vermaken zich samen. De waardering en het respect was over- en weer! Het was een fenomenale en internationale “mål”

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer