07 apr, 2023

Goede Vrijdag met GOAL

Een “Goede Vrijdag” kun je op verschillende manieren beleven. Voor een groep bewoners van TMZ Het Meulenbelt uit Almelo was het vandaag letterlijk en figuurlijk een “Goede Vrijdag”. Zij waren een 'middagje uit' naar Buitencentrum de Voshaar. Daar stonden de mensen van CIREX Foundry al klaar om de groep te ontvangen voor een gezellige verwen-middag.

Zij hadden inmiddels al een vuurtje aangestoken in de vuurkuil, lekker om daar ‘s middags bij te zitten.

Ria en Jan van de Voshaar hadden samen met de mensen van Cirex het bezoek goed voorbereid. Koffie met Paasstol, hapjes, drankjes, paaseitjes……. werkelijk aan alles is gedacht.

Zelfs het weer werkte mee, want bij binnenkomst van de gasten van het Meulenbelt werd het droog en konden we lekker naar buiten voor een 'potje kubben' en vervolgens naar het (paas)vuurtje waar iedereen heerlijk om heen kon zitten. Er werd geluisterd naar een licht klassiek concert van Ceciel Boonk en werden er paasgedichten voorgedragen. 

Momentjes van bezinning én van plezier. Het was er allemaal. Het was dus met recht een “Goede Vrijdag”.

Mede dankzij Ria en Jan én de mensen van Cirex gaat iedereen vrolijk de Pasen in!! 

Dat noemen wij dan een schitterende……GOAL!!


Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer