20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. 

Zaterdag 18 maart 2023.

Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme  van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!!

Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee?  Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl 

Ook hebben we een enorm leuke after-movie van het IJsfestijn, benieuwd? Check deze hier: https://youtu.be/1IOakGKlzVw


Meer nieuws

02 jun, 2023

Hebo aan de wandel na een jubileum weekend.

Vorige week vierden ze nog het 40-jarige jubileum van HEBO Kozijnen BV! En gisterenavond trapten ze de 1e avond af van de wandel2daagse op de LosserHof van De Twentse Zorgcentra als spits van Stichting Goal. Met 'aanvoerder' Norbert zelf voorop maakten de ploeg van Hebo met maar liefst 13 mensen impact! De organisatie lag in handen van Recreatie De Twentse Zorgcentra, een mooie route langs de Judith Hoeve. De gezellige muziek van Toon Reysoo en een heerlijk zonnetje zorgden voor een heerlijke wandeling. Maar ook was er volop ingezet op veiligheid met deskundige mensen die de oversteek verzorgden en ook de mascotte’s Huppie & Happie en ook de favoriete olifant Tedje Tetter zorgden voor die extra lach op de gezichten van de cliënten. Op naar de finale vanavond!

Lees meer

02 jun, 2023

Met Grolsch op naar de felbegeerde medaille!!

Ze hadden er zin in, de bewoners van de LosserHof, maar ook de mensen van de Grolsch: De Wandel2daagse, met vandaag de “intocht”. Het begon allemaal met een goede maaltijd, want anders kun je niet lopen natuurlijk. De afdeling Recreatie en Beweging Agogiek was ondertussen al hard bezig om de route uit te zetten en de posten in orde te maken. Het zag er dan ook allemaal gelikt uit!! Om 18.30 stroomde het vol bij het Ontmoetingscentrum om daar de eerste stempel te halen. Ondertussen waren de mensen van de Grolsch op weg naar de woongroepen die hulp nodig hadden om hun bewoners te laten deelnemen. Anders konden zij niet mee. Vol trots en plezier liepen ze achter de rolstoelen en ging ze op jacht naar die felbegeerde medaille!! Ook de posten waren bezet door vrijwilligers en mensen van de Grolsch. Weliswaar geen bier aldaar, maar wel lekker fruit en frisdrank. Het liet zich allemaal goed smaken. Al lopend door het bos klonken in de verte al de geluiden van DJ Wesley. Hij haalde de mensen binnen alsof het de grootste helden waren en ze allemaal een ENGELBEWAARDER bij zich hadden. Er werd gedanst en gejuicht! Kortom: een schitterende GOAL!!

Lees meer