02 jun, 2023

Met Grolsch op naar de felbegeerde medaille!!

Ze hadden er zin in, de bewoners van de LosserHof, maar ook de mensen van de Grolsch: De Wandel2daagse, met vandaag de “intocht”. 

Het begon allemaal met een goede maaltijd, want anders kun je niet lopen natuurlijk.

De afdeling Recreatie en Beweging Agogiek was ondertussen al hard bezig om de route uit te zetten en de posten in orde te maken. Het zag er dan ook allemaal gelikt uit!!

Om 18.30 stroomde het vol bij het Ontmoetingscentrum om daar de eerste stempel te halen. Ondertussen waren de mensen van de Grolsch op weg naar de woongroepen die hulp nodig hadden om hun bewoners te laten deelnemen. Anders konden zij niet mee. 

Vol trots en plezier liepen ze achter de rolstoelen en ging ze op jacht naar die felbegeerde medaille!!

Ook de posten waren bezet door vrijwilligers en mensen van de Grolsch. Weliswaar geen bier aldaar, maar wel lekker fruit en frisdrank. Het liet zich allemaal goed smaken.

Al lopend door het bos klonken in de verte al de geluiden van DJ Wesley. Hij haalde de mensen binnen alsof het de grootste helden waren en ze allemaal een ENGELBEWAARDER bij zich hadden. Er werd gedanst en gejuicht! Kortom: een schitterende GOAL!!




Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer