03 okt, 2022

Schatkist bij FC Twente

Eindelijk was 'ie er weer een keer voor Stichting Goal: “De schatkist van FC Twente”.

De schatkist zat zoals gebruikelijk weer vol met verhalen & attributen van de geschiedenis van FC Twente en werd dit keer aangevuld met de mooie verhalen van bewoners van Livio Wonen met Zorg die ook veel mooie herinneringen aan FC Twente hebben.

Ze keken er echt naar uit, de bewoners van de locaties Livio Twekkelerveld en Het Wiedenbroek. Op maandagmiddag de bus in en óp naar de De Grolsch Veste waar ze, zo bleek, nog nooit waren geweest.

Een uitstapje was het ook voor de mensen van Koninklijke Grolsch N.V. die deze middag in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de ondersteuning verzorgden. Bewoners en ondersteuners hadden samen veel plezier. Er werden over- en -weer prachtige verhalen uitgewisseld. Mede door de vele foto’s in het museum die heel veel herinneringen opriepen. De mensen van de Grolsch toonden zich ware ondersteuners en toehoorders waar de bewoners héérlijk tegenaan konden kletsen. En Jacques en Henk van FC Twente, scoren in de wijk waren echte gastheren en vertelden prachtige anekdotes en leuke weetjes over FC Twente.

De kleedkamer, de dug-out en het museum....... het maakte allemaal veel indruk. Er werd naderhand, onder het genot van een hapje en sapje nog lekker na gekletst. Het was een heerlijke middag met veel gescoorde GOAL’s voor iedereen!!

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer