01 mrt, 2023

Datum GOAL-Waarbeekdag bekend

In navolging op het grote succes van voorgaande edities, hebben we op

vrijdag 12 mei wederom attractiepark de Waarbeek in Hengelo tussen 10.00 en 15.30 uur afgehuurd voor de doelgroep “mensen met een verstandelijke beperking” en de doelgroep “ouderen” die het leuk vindt een dagje uit te gaan en wellicht de “nostalgische kermis” nog eens willen herbeleven.

Deze dag organiseren wij in nauwe samenwerking met een aantal “Spitsen” van stichting GOAL.

We willen u van harte uitnodigen om deel te nemen aan dit gezellige dagje uit!

Het park is deze dag speciaal voor deze doelgroepen gereserveerd. Dit betekent dat attracties zijn aangepast, de in- en uitstaptijd verruimd en er staan extra mensen bij de attracties om u te ondersteunen. Naast deze aanpassingen bieden wij nog een bakje patat met een snack, een ijsje en de hele dag door gratis koffie/thee of ranja aan. 

Naast vele nieuwe attracties is er extra theater en muziek op deze dag in het park. 

Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar hier toch graag naar toe willen? Mail dan naar info@stichtinggoal.nl

POSTER WAARBEEKDAG-Stichting Goal-A1.pdfMeer nieuws

20 mrt, 2023

IJsfestijn wederom een geweldig succes!

Het ijsfestijn vandaag was er eentje om niet snel te vergeten. Zaterdag 18 maart 2023. Bij aankomst werden de gasten (van TMZ TriviumMeulenbeltZorg, De Twentse Zorgcentra, Verpleeghuis Herfstzon Goor, Stichting Franje Hof van Twente en Zorggroep Sint Maarten) voor de hoofdingang al muzikaal en warm ontvangen door dweilorkest De "Hofbloazers", in een heerlijk lentezonnetje. Binnen was er koffie/thee met een lekkere koek en werd iedereen welkom geheten door Paul Gelen van Stichting Goal en Gianni Romme van Ijsbaan Twente. Eerst was er een mooie show door 4 kunstschaatssters van TRKV Pirouette en daarna kon iedereen zelf op het ijs. Dit was mogelijk dankzij de vele vrijwilligers van Huuskes en Reggeborgh Marathonteam. Lopend, schuifelend, schaatsend en in de rolstoel over het ijs. Tussendoor kon er ook nog worden genoten van een heerlijke kom snert. De sfeer zat er deze middag goed in en iedereen vermaakte zich opperbest. Als afsluiting was er nog de race van 'rolstoel & schaatser combi's'. Na de prijsuitreiking werden Gianni en Loes bedankt voor hun inzet bij dit evenement en in de bloemetjes gezet. Zij vertrekken bij de ijsbaan maar maken zich er sterk voor om deze mooie traditie in Twente voort te zetten. Gezien de vele lachende gezichten is er ook op het ijs volop gescoord! #GOAL !!! Ook verscheen er op zondag een enorm leuk stuk in de Twentse Tubantia, lees je mee? Nog een laatste keer met Gianni Romme de Enschedese ijsbaan rond, in een rolstoel | Enschede | tubantia.nl

Lees meer

25 feb, 2023

Het borrelt in Goor!

Het borrelt in Goor!! Er is een jaar lang naartoe gewerkt en op vrijdagmiddag 24 februari was het dan eindelijk zover: de allereerste VrijMiGoal bezoeken ooit, zijn een feit!! Met een pilot in het plaatsje Goor waar lokale ondernemers omzien naar mensen die graag meer sociale contacten zouden hebben. Dit doen ze door een aantal keren per jaar hun VrijdagMiddagBorrel te nuttigen bij deze mensen. Met een goed gevulde tas kloppen de mensen uit het bedrijfsleven aan bij de deelnemers die behoefte hebben aan een praatje. Samen maken ze het gezellig en wordt er lekker geborreld, gekletst en gelachen. Maar liefst 19 bezoeken staan reeds gepland en de vraag van deelnemers en het aanbod van de bedrijven stijgt. Het is geweldig om te zien hoe deze vorm van “noaberschap” zich begint te ontwikkelen. Natuurlijk willen we vanuit Stichting GOAL dit soort matches gaan uitbreiden, want IEDEREEN moet kunnen deelnemen aan onze samenleving, ook al is het moeilijk als je zelf de deur niet meer goed uit kan komen!! Stichting GOAL is trots dat de eerste bezoeken met zoveel plezier ontvangen zijn. De volgende afspraak staat eigenlijk op 9 juni gepland, maar menigeen heeft al aangegeven er wel weer eerder naar toe te gaan!! Dát zijn de GOAL’s waar je tranen in de ogen van krijgt, nietwaar?

Lees meer