04 jul, 2023

Een “mooi affiche”, de G-sportdag bij Heracles

In de voetbalwereld wordt wel eens gesproken over een “mooi affiche”. 

Bij Heracles Almelo hebben ze het liever over een “mooi spandoek” oftewel “De Spandoekgigant!” 

Óp het spandoek de ontmoeting tussen spelers en staf van Heracles met de bewoners van De Twentse Zorgcentra!!

s’ Ochtends werd er in Erve Asito al flink gewerkt door leerlingen van ROC Connect  de afdeling MVO van Heracles, team Recreatie van DTZC en GOAL, om de middag voor te bereiden. Allerlei voetbal-spelletjes en tenten werden klaar gezet om de spelers en staf van Heracles samen met de bewoners van DTZC te laten genieten. Penalty schieten, knotsen omkegelen, voetbal-jeux de Boules, voetbalbewegingen met mascotte Bultje etc. Het was er allemaal om de techniek op te vijzelen! 

Natuurlijk moesten alle teams er strak uitzien voor zo’n bijzondere training. Ze werden in mooie shirts gestoken door “De Spandoekgigant” waardoor de uitstraling en focus bij iedereen nog groter was!!

De bewoners van DTZC hebben keihard gewerkt en geweldige aanwijzingen gehad van de spelers en de staf van Heracles. Ze zijn overdonderd van hun kunnen en zeggen dat Heracles Almelo met gemak mee gaat draaien in de Eredivisie!! 

Het was een middag met alleen maar winnaars die  een trots gevoel hadden,  een prachtig shirt kregen en een blinkende medaille van Juwelier Boonk.

Het mag GIGANTISCH op een SPANDOEK komen te staan: “dit was bij Heracles weer een schitterende GOAL!!”


Hier kun je de korte aftermovie bekijken: https://youtu.be/5oLiwvCbU60

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer