10 mei, 2023

'Sander Boschker toernooi'

De 19e editie van het 'Sander Boschker toernooi' was weer een hele mooie. De weergoden waren met ons,  het bleef droog en af en toe scheen zelfs de zon. 

Acht teams gingen strijden voor de eer, ieder team bestond uit bewoners van De Twentse Zorgcentra aangevuld met begeleiders vanuit de spelersgroep van FC Twente en vanuit de nieuwe sponsor Cube .

Omdat veel trainers na dit seizoen vertrekken hadden de teams passende namen zoals  FC Toedeloe, FC BaaiBaai, FC Ajuus, FC de Groet'n en FC Good Goan.

Dankzij de scheidsrechters,stewards, EHBO en FC Twente, scoren in de wijk verliep alles soepel en met weinig blessures. Paul Schabbink praatte alles weer aan elkaar en hield ook de toernooi-administratie bij. Er werd soms hard gevochten voor de punten maar in de rust en voor/na de wedstrijden ging iedereen mee in de polonaise(s) met zanger Marco Gevers . 

De spannende finale eindigde in een gelijkspel dus....strafschoppen. Met enig geluk kwam "FC Tot in de proem'ntied" daarbij als winnend team uit de bus.

Bij de prijsuitreiking kreeg ieder team van Sander Boschker een beker en medailles (van Juwelier Boonk ). De Twente-spelers kregen nog een kadootje gemaakt door dagbesteding De Noaber en de beste speler van het toernooi een voetbal (met handtekening van alle spelers en trainers).

En iedereen kreeg bij vertrek bij de uitgang nog een leuke attentie van toernooi-sponsor Cube.

Er is onmeunig gescoord vandaag!  GOAL ⚽️

Hieronder leuke nieuwsberichten en natuurlijk de foto's:

 Speciale voetbalmiddag op het Trainingscentrum (fctwente.nl) 

https://youtu.be/HYAs-cqyD_M

https://youtu.be/x0YqhkAGdzE

Maar ook is er een special gemaakt die is uitgezonden op ESPN, check hier de documantaire: https://youtu.be/lzWoPyDzz9o

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer