27 jan, 2023

VrijMiGOAL, we gaan beginnen!

VrijMiGOAL

Het is bijna zover, na flink veel tijd en energie in dit project te hebben gestopt gaan we binnenkort beginnen, leest u even mee?

We leven in een tijd dat we allemaal wat ouder worden en dat is natuurlijk geweldig, want het leven is kostbaar! We moeten daar met volle teugen van genieten, nietwaar?

Maar ouder worden brengt soms ook wat ongemakken met zich mee. We kennen allemaal de uitspraak “Ouderdom komt met gebreken” en daar staat niemand alleen in. Het overkomt ons allemaal en het is de kunst om daar zo goed mogelijk mee om te gaan!

Hopelijk wordt u omringd door familie, vrienden en kennissen die regelmatig langskomen. Zomaar even voor de gezelligheid, om er even op uit te gaan, of een klusje te doen. Dat is veel waard en het haalt u even uit de dagelijkse sleur. Toch horen we vaak dat een beetje extra contact met anderen, het leven nóg mooier zou kunnen maken!

Nu zijn er veel bedrijven in uw woonplaats die op vrijdagmiddag met het personeel wat drinken. Dat noemen ze de “Vrijdagmiddag borrel”. Ze hebben daar ook een afkorting voor: “VrijMiBo”. Dat is altijd erg gezellig en iedereen leert elkaar dan op een andere manier kennen.

Er zijn ook veel bedrijven die het belangrijk vinden om wat maatschappelijks te doen. En daar is Stichting GOAL voor. Want Stichting GOAL kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er verbindingen komen tussen het bedrijfsleven en mensen die behoefte hebben aan wat extra gezelligheid. In Twente noemen we dit ook wel "leven in de brouwerij". En wat zou er dan mooier zijn dat er mensen vanuit het bedrijfsleven, op vrijdagmiddag, de gezelligheid en de borrel komen meenemen naar ú? Dit noemen we dan de VrijMiGOAL.

Hoe dit er dan uit ziet laten we u in onderstaande korte filmpje zien. 

https://www.stichtinggoal.nl/vrijmigoalgoal.mp4  

Op dit moment worden de matches gemaakt tussen de eerst VrijMiGOAL kandidaten en de bedrijven (deze noemen we Pin(T)chhitters), dit omdat ze in de laatste minuten van hun werkweek nog zullen scoren.

We verwachten dat de eerste VrijMiGOALS vanaf 24 februari zullen gaan plaatsvinden.

Meer nieuws

15 sep, 2023

Rijen dik .........dat hoort bij de kermis.

Het zonnetje prijkte al vroeg in de ochtend aan de hemel. Ook zonnige gezichten op De Twentse Zorgcentra. Het is kermis op de LosserHof en iedereen mag er naar toe. Dus ook bewoners van ‘t Bouwhuis Enschede en de Colckhof Almelo. Die waren er dan ook, hoe gaaf is dat!? Recreatie De Twentse Zorgcentra had eerst een prikkelarme/ stilte-kermis bedacht, waarbij de attracties zonder muziek en lampjes draaien. Voor sommige bewoners een geweldige ervaring! De mensen van Quinnect uit Nijverdal waren meteen onder de indruk. Vooral omdat het hun eerste activiteit met Stichting GOAL was. Het was hun taak om bewoners te helpen met in- en uitstappen en de veiligheid rond de attracties te borgen, samen met de vrijwilligers en medewerkers van DTZC. Dat is ze SUPER gelukt! Na een klein uurtje ging de muziek weer aan en begonnen de lichtjes te branden. Het lokte vele bewoners naar de mooiste activiteit van het jaar!! Rijen dik voor de oliebollen- en patatkraam. Want dat hoort bij de kermis. ‘s Middags werd Quinnect afgelost door een team van Winza Outdoor Covers. Zij zijn gepokt en gemazeld in het werk op de kermis en weten wat hen te doen staat, aangezien ze al een paar jaartjes meedraaien. Het plezier en enthousiasme was als vanouds. De kermis werd GEVIERD! Lachende gezichten bij bewoners, personeel, vrijwilligers en zelfs bij de kermis- exploitanten! Het voelde weer als een SUPER GOAL! Iets om TROTS op te zijn!!

Lees meer

14 sep, 2023

Zwieren en zwaaien op de kermis

Een lekker patatje met snack was de aftrap voor de mensen van Heutink om er flink tegenaan te gaan op de kermis van de LosserHof, locatie van De Twentse Zorgcentra De attracties stonden weer klaar, de tent was opgezet en ingericht door Recreatie De Twentse Zorgcentra met een bar, discotafel en sfeerverlichting. De bewoners stonden te popelen om naar de kermis te gaan. Bij de attracties stond personeel van De Twentse Zorgcentra op vrijwillige basis om de bewoners op een veilige manier de kermis te laten beleven. Zij werden daarbij ondersteund door de mensen van Heutink . Het leverde louter en alleen lachende gezichten op. De kermis is begonnen. Vanavond was de aftrap en morgen overdag blijft het zwieren en zwaaien nog doorgaan!! Top dat zoiets kan bij een zorgorganisatie!!

Lees meer